Obiectul și definirea principalelor noțiuni utilizate

Site-ul www.alexkids.md, denumit în continuare „Alexkids.md”, este deținut și administrat de către Alexkids SRL. Navigarea pe site-ul Alexkids.md urmată de Comandă echivalează cu citirea, înțelegerea și acceptarea termenilor de mai jos de către orice Client.

Alexkids.md își rezervă dreptul de a schimba și actualiza în orice moment conținutul acestui site, precum și Acordul de utilizare al site-ului, fără nici un fel de notificare prealabilă.

În caz de divergențe sau neînțelegeri între Alexkids.md și Client, se va aplica Acordul de utilizare a site-ului valabil la momentul Comenzii.

Principalii termeni au următoarea semnificație:

 • Utilizator – orice persoană care vizitează site-ul Alexkids.md.
 • Client/Cumpărător – persoană fizică/persoană juridică ce efectuează o comandă.
 • Vânzător – Alexkids SRL., având codul fiscal: 1018600048688.
 • Site – domeniul www.alexkids.md și subdomeniile acestuia.
 • Comandă – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Client prin care Clientul își exprimă intenția de a achiziționa anumite Produse și Servicii și să facă plata acestora.
 • Produse/Bunuri și Servicii – orice produs sau serviciu menționat în Comandă, care urmează a fi furnizat de către Vânzător, Clientului.
 • Contract – o Comandă confirmată de către Vânzător, prin care Vânzătorul este de acord să vândă și să livreze Produsele și Serviciile, iar Clientul este de acord să le achiziționeze, să primească și să efectueze plata acestor Produse și Servicii.
 • Specificații – toate detaliile și/sau descrierile Produselor și Serviciilor așa cum sunt precizate în comandă.

Dispoziții generale

Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site sau prin telefon, Clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile comerciale.

Notificarea primită de către Client, după efectuarea Comenzii are rol de informare și nu reprezintă acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

Dacă Vânzătorul confirmă Comanda, acest lucru va implica o acceptare completă a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vânzătorului către Client, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vânzătorul nu consideră în nici un moment o Comandă neconfirmată ca având valoarea unui Contract.

Politica de vânzare online

Accesul în vederea efectuării unei Comenzii îi este permis oricărui Utilizator/Cumpărător.

Pentru motive justificate, Alexkids.md își rezervă dreptul de a restricționa accesul Utilizatorului/Cumpărătorului în vederea efectuării unei Comenzi și/sau la unele din modalitățile de plată acceptate, în cazul în care consideră că în baza conduitei sau a activității Utilizatorului/Cumpărătorului pe Site, acțiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel Alexkids.md. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumpărătorul contacta Alexkids.md, prin metodele disponibile pe site, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea măsurilor susmenționate.

Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interacțiunea directă cu acesta sau prin adresele menționate la secțiunea „Contacte”. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru acestea.

Alexkids.md poate publica pe Site informații despre Bunuri și/sau Servicii și/sau promoții practicate de către acesta sau de către oricare alt terț cu care Alexkids.md are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioada de timp și în limita stocului disponibil.

Toate tarifele aferente Bunurilor și Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in Lei (MDL).

In cazul plăților online Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând, dar nelimitându-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitenta a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de MDL. Responsabilitatea pentru această acțiune o poartă numai Cumpărătorul.

Toate informațiile folosite pentru descrierea Bunurilor și/sau a Serviciilor disponibile pe Site (descrieri/imagini statice sau dinamice/video etc.) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

Cesionarea și subcontractarea

Vânzătorul poate cesiona și/sau subcontracta o terță parte pentru Servicii ce țin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil față de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.

Comanda

Prin finalizarea Comenzii, Clientul garantează că toate datele furnizate sunt reale și corecte, în caz contrar ar putea suporta consecințele acestor erori (Comandă întârziată, transmisă greșit etc).

Alexkids.md nu poate fi tras la răspundere pentru informații introduse eronat, din care pot decurge întârzieri de livrare. In acest context, toate taxele de transport efectuat în vederea reexpedierii Comenzii vor cădea în sarcina Clientului.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul se declară de acord ca un reprezentant Alexkids.md să îl contacteze prin orice mijloc disponibil (e-mail/telefon) pentru confirmarea personală a Comenzii. (Acest e-mail/apel este doar o confirmare de primire a solicitării de comandă din partea dvs. Contractul nu este încheiat complet până când nu vom trimite un e-mail care va anunța că produsele au fost expediate.)

Alexkids.md poate refuza o Comandă în urma unei notificări prealabile adresate Clientului, fără a exista obligații între părți și fără ca o parte să poată pretinde daune, pentru următoarele situații:

 • eșuarea / invalidarea tranzacției online;
 • neacceptarea de către banca emitentă a cardului Clientului / a tranzacției;
 • date incomplete sau incorecte ale Clientului;
 • activitatea Clientului poate produce daune site-ului Alexkids.md/partenerilor;
 • livrări consecutiv eșuate;
 • alte motive obiective: în cazul în care Clientul nu garantează că modul de plată este valid și că nu este obținut printr-o metodă frauduloasă sau există suspiciuni cu privire la modalitatea de plată.

Chiar dacă a luat toate măsurile pentru ca informația prezentată pe acest site să fie exactă și corectă, Alexkids.md nu poate fi răspunzător de inexactități care pot apărea în completarea de către Client a formularelor de pe Site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactității, completitudinii și utilității informațiilor furnizate în cadrul formularelor disponibile pe acest Site.

Pentru motive justificate, Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica cantitatea Produselor și/sau Serviciilor din Comandă. Dacă se modifică cantitatea de Produse și/sau Servicii din Comandă se va anunța Clientul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția Vânzătorului la efectuarea Comenzii și va fi returnata suma achitată.

Contractul se consideră încheiat între Client și Alexkids.md în momentul primirii de către Client de la Alexkids.md, prin intermediul poștei electronice și/sau telefon a notificării de expediere a Comenzii.

In cazul în care un Bun și/sau Serviciu comandat de către Client nu poate fi livrat de către Alexkids.md, Vânzătorul se obliga să informeze Clientul asupra acestui fapt și să returneze în contul Clientului contravaloarea Bunului și/sau Serviciului, în termen de maxim 14 zile de la data la care Alexkids.md a luat la cunoștință acest fapt sau de la data la care Clientul și-a exprimat în mod expres intenția de reziliere a Contractului.

Livrarea

Data estimată de livrare poate varia în funcție de produs, și va fi concretizată prin apelul de confirmare a Comenzii.

În cazul în care produsele sunt indisponibile (inclusiv în cazul în care prețul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificări ulterioare confirmării Comenzii), Vânzătorul va informa Clientul despre indisponibilitate. Clientul poate confirma modificările intervenite cu privire la prețul sau caracteristicile produselor, modificând astfel Comanda inițiala, iar Vânzătorul va livra produsele conform Comenzii astfel modificate.

La solicitarea Curierului, Clientul va dovedi identitatea sa, daca e necesar, prin unul sau mai multe acte emise de autorități oficiale și va comunica numărul de Comanda atribuit de către Vânzător.

În cazul în care Clientul se află în imposibilitatea recepționarii Comenzii în mod personal, Comanda va fi lăsata la adresa precizată doar unei persoane cu vârsta mai mare de 18 ani și doar în cazul comunicării către Curier, a numărului Comenzii.

Clientul va fi contactat telefonic de către Curier în prealabil pentru a obține confirmarea prezenței acestuia la adresa și ora selectate în momentul validării Comenzii pe site.

Clientul se obligă să fie prezent la adresa de livrare indicată, în intervalul orar selectat, în caz contrar acesta va suporta taxa de transport aferenta unei posibile noi livrări. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectării, doar cu acordul Curierului.

Livrarea se consideră a fi îndeplinita de către Alexkids.md la momentul predării produselor Comandate către Client, la adresa selectată de acesta la momentul plasării Comenzii.

Politica de returnare

Conform legislației în vigoare, returnarea produselor achiziționate de pe Alexkids.md este posibila în termen de 14 zile de la livrarea produsului.

In cazul produselor comandate de pe Alexkids.md, returul se accepta în următoarele condiții:

 • returul trebuie sa se realizeze în maxim 14 zile de la primirea coletului;
 • produsul returnat trebuie sa fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate etc.
 • costurile de transport pentru retur vor fi suportate de către Client;
 • în cazul retururilor repetate (peste 3 retururi nefondate) ne rezervăm dreptul de a refuza acceptarea returului.

În conformitate cu legea în vigoare, Alexkids.md își rezervă dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada (perisabile) ori deteriora rapid, cum ar fi produse de lenjerie intima, costume de baie, ciorapi si produse cosmetice desigilate, produse alimentare etc. Produsele ce constituie un set trebuie returnate ca set.

Atenție: Produsele executate la comandă specială nu pot fi returnate.

In cazul în care sunt respectate condițiile de retur, Vânzătorul se angajează să returneze beneficiarului suma achitată pentru produsul returnat, în maximum 14 zile de la recepționarea produsului de către Vânzător.

Răspunderea asumată

Vânzătorul nu garantează că Site-ul, serverele pe care este găzduit, sau e-mailurile trimise din partea Alexkids.md sunt fără viruși sau alte componente informatice cu caracter potențial dăunător, că nu conține erori, omisiuni, defecțiuni, întârzieri sau întreruperi în operare sau transmitere, căderi de linie sau orice alți factori similari. Utilizatorul folosește Site-ul pe riscul propriu, Vânzătorul fiind liber de orice răspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea Site-ului sau ca urmare a utilizării informațiilor de pe Site. Vânzătorul nu este răspunzător de erorile sau omisiunile care pot interveni în redactarea sau prezentarea materialelor de pe Site.

Textele găsite pe Alexkids.md au caracter informativ și sunt puse la dispoziție cu bună credință, din surse pe care Vânzătorul le consideră de încredere. În cazul în care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informație intră sub incidența Legii privind dreptul de autor și drepturile conexe, Utilizatorul este rugat să aducă acest fapt la cunoștința Vânzătorului, pentru a putea fi luate masurile legale necesare.

Datorită numărului mare de produse este imposibilă o actualizare zilnică a stocului, ca urmare este posibilă ca un produs ce figurează pe stoc să nu fie disponibil fizic. În cazul unei astfel de situații, Vânzătorul întotdeauna va anunța Clientul prin intermediul unui apel telefonic și/sau e-mail.

Alexkids.md își rezervă dreptul de a anula Comenzile pentru Produse și Servicii care sunt afișate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezintă prețuri evident eronate/derizorii pentru produse.

Soluționarea conflictelor

Contractul va fi guvernat și interpretat în conformitate cu legile Republicii Moldova. Orice conflict apărut între Alexkids.md și Client va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care acest lucru nu este posibil, prima cale de soluționare este medierea, în condițiile legii, iar dacă aceasta eșuează, se apelează la instanțele naționale competente.